Julia Falkhedes blogginlägg

Nationellt meeting i Grums 2011-04-21--23!

Hej! Jag heter Julia Falkhede, jag är 18 år och rider 12-åriga C-ponnyn Muskot. Jag och Muskot har bara tävlat dressyr i drygt ett år och vi har först nu börjat komma på hur dressyren funkar. I och med att detta är mitt sista år på ponny är det dressyren jag vill satsa på i år. Innan har vi tävlat i hoppning och vi har där bland annat brons på Lag-SM, 9:e placering på SM individuellt. Muskot och jag hoppade också GP-ponnyn i Scandinavium i början av detta år. Nu har jag fått förfrågan om att dela med mig om hur jag upplevde det nationella meetinget i Grums som hölls under påskdagarna.

Jag och Muskot i Scandinavium under Göteborg Horse Show

Jag och min mamma anlände till Lilleruds Naturbruksgymnasium, där tävlingen skulle hållas, på onsdag vid 7 på kvällen. Det gick snabbt och smidigt att få en box så jag var klar med uppackningen och allt sådant rätt snabbt. Därefter red jag ett kort pass i manegen. Han kändes fin och lyssnade bra för skänklarna. När vi var klara med allt för kvällen gav vi honom mat och sedan åkte vi till hotellet.

 

Efter en god natts sömn vaknade jag pigg och glad nästa morgon. Vädret var underbart och jag var riktigt taggad inför den första klassen (FEI Lagtävlan) där jag gick ut som andra start. Jag var hyfsat nöjd med min ritt, jag fick en del små missar men det var en hel del grejer jag fick till riktigt bra också. Domarna gav mig 63,796 % och det ledde till en 3:e placering. Vann gjorde Evelina Johansson på Tic Tac med 64,630 % och 2:a kom Jasmine Levin Andersson på Foxie med 64, 259 %. I andra klassen (FEI Ind. Mästerskap) hade jag startnummer 6. Eftersom dom hade två banor började den andra klassen innan den första klassen var klar vilket gjorde att jag bara fick lite mer än en timme mellan mina starter. Därför hann varken jag eller Muskot vila mer än en kort stund innan det var dags igen. Han var rätt trött och det gjorde att det blev ganska lojt genom hela programmet. Jag fick nöja mig med 61,053 % men det räckte faktiskt till en 2:a placering. Vann gjorde Lina Dolk på härliga Oj Oj med 66,404 %. Jag hann tyvärr inte se några av D-ponny ekipagen i någon utav klasserna. Men vinnaren i FEI Lagtävlan blev Adam Wannerth på Hendregarth Tom och vinnaren i FEI Ind. Mästerskap blev Julia Logård på Little Diamonds Dolittle.

 

Dagen därpå startade lite tidigare men tillräckligt sent för att jag skulle gå upp frivilligt på gott humör. Vi hade som tur var några snälla tävlingskompisar som hjälpte oss med morgonfordringen (Tack till familjen Nolåker!). Även denna tävlingsdag började de med FEI Lagtävlan och jag hade då startnummer 5. Jag var riktigt nöjd med ritten. Muskot var pigg och på bra humör, jag red riktigt bra och vi slapp onödiga missar. Jag fick 66,111 % vilket gav mig mitt första SM-kval, en av domarna gav mig till och med 67,5 %. Jag blev dessutom 4:e placerad. Vann gjorde återigen Lina Dolk på Oj Oj med 67,037 %, 2:a blev Jasmine Levin Andersson på Foxie med 66,389 % och 3:a blev Evelina Johansson på Tic Tac med 66,204 %. I andra klassen (FEI Ind. Mästerskap) hade jag startnummer 7 och det blev inte så mycket vila mellan klasserna denna dag heller. Jag var ganska nöjd när jag hade ridit, det blev lite missförstånd mellan mig och Muskot när vi skulle lägga dom enkla bytena så det drog ner lite på procenten. 63,772 % fick jag av domarna och det fick jag ändå vara ganska nöjd med. Jag blev dessutom 3:e placerad vilket gjorde mig på lite bättre humör. Men med två rundor precis under 64 % blir man lite lätt irriterad när man vill kvala till SM. Vann gjorde även här Lina Dolk på den superfina Oj Oj och 2:a blev Mollie Sager på Sun Rise. I kategori D vann Amanda Holmertz på Sunny Sunday i FEI Lagtävlan och Josephine Halldan på Grythöjdens General i FEI Ind. Mästerskap.

Prisutdelning - Jag på Muskot, Mollie Sager och Lina Dolk på Oj Oj

 

Lördag innebar sista dagen på meetinget och jag fick stiga upp betydligt mycket tidigare än dagarna innan. Humöret var på topp ändå, det är ganska svårt att vara på dåligt humör när det är varmt och soligt och när man har haft en rätt så lyckad helg hittills. Jag startade sist i FEI Lagtävlan, efter Sun Rise som jag såg som en av mina största konkurrenter för dagen. Jag gjorde en riktigt bra runda utan missar, dock slarvade jag lite med storleken på volterna men bara en domare kommenterade det så det gjorde inte så mycket. Med 66,296 % (över 67 % från två av domarna) stog jag som segrare av klassen. Min första vinst i FEI Lagtävlan, min första nationella vinst överhuvudtaget faktiskt. Procenten gjorde dessutom att jag fick mitt andra kval till SM! 2:a blev Mollie Sager på Sun Rise med 65,278 % och 3:a blev Olivia Andersson på Clever Ever med 64,352 %. Jag hade riktigt svårt att koncentrera mig inför nästa klass i och med att jag var så överlycklig. Jag var inte helt säker på om jag skulle starta den andra klassen eller inte, men i och med att jag bara hade drygt en halvtimme emellan starterna fick det bli en andra start för dagen också. En klockren runda även i den klassen, helt utan missar och jag red bättre än jag gjort någon gång på tävling innan. 66,667 % och vinst även i FEI Ind. Mästeskap! Alla domarna hade mig som 1:a och en av domarna gav mig över 68 %. 2:a blev Nicole Jacobs på den söta Jacobs Wiggleytuff. Mina tävlingsdagar var verkligen fantastiska och Muskot och jag vann också meetingpriset! Bland D-ponny ekipagen vann Gabriella Sohlberg med Milous Pandora Tootsie i båda klasserna även hon.

Jag och Muskot på prisutdelning

Muskot är stolt över sina två fina förstaprisrosetter

Efter prisutdelningarna blev jag och Nicole fotade och intervjuade av en reporter från Ridsport vilket var jättekul verkligen!

Jag blir intervjuad

 

Jag tycker att RS Grums och Knöppelåsens RS lyckades anordna en riktigt bra tävling med gott bemötande och bra flyt! Ett extra plus var självklart det fina vädret som stannade hos oss alla dagar. Jag och Muskot tackar för allt och hälsar grattis till resten av alla andra duktiga tävlingsryttare som red hem fina priser. Så ses vi på SM (hoppas jag) om inte tidigare!

Jag och Muskot – hemma igen, glada och nöjda

RSS 2.0