Clara Egholm Hebsgaard bloggar från EM

Bättre sent än aldrig! Jag glömde helt enkelt bort att lägga in inlägget, men här bloggar Clara EH från EM. :)
 
Hej alla som läser detta! Jag heter Clara Egholm Hebsgaard och har lovat Petra att blogga från EM 2014. Och såklart ska jag det! Vi åkte på fredag och var framme på måndagen i Irland där EM skulle arrangeras detta året. Det hade varit långa dagar i bilen och vi var alla väldigt trötta så när vi var framme fick hästarna komma in i boxarna som de skulle stå i och sova och vila. Vi åkte sålänge hem till hotellet och installerade oss där.
 
På kvällen åkte vi tillbaka till tävlings plasten och skulle rida. Extrem var väldigt trött efter resan kände jag på honom. Han blir väldigt trött efter långa resor och det märks väldigt tydligt, men efter ett par dagar så har han fått resan ur kroppen! Jag skulle rida på torsdagen så han hade många dagar kvar till att vila.
 
Nästa dag (tisdag) var han också lite trött i kroppen men det var bättre, jag kände att han fortfarande var trött. På tisdagen var det invigning och Sverige hade såklart blå gula kläder på. Hoppryttarna och fältävlans körde lite mer "classy" stil men vi tråkiga dressyr muppar körde all in.
 
På onsdagen skulle de första två ryttarna för Sverige rida, Klara Svanberg och Linnea Williamsson. Dom red ihop 65 och 66%.
 
Nästa dag var det min och Jennifer Lindvalls tur att tävla. Det var först på torsdagen som Extrem var helt nollställd från resan och var riktigt fin. Vi gjorde en stadig ritt med ett super fint trav program och skritt men i galoppen blev han lite öppen men inga missar så det var bra! Tyvärr var inte domarna på humör och det blev 67% fast vi gissade på 69-70% Jennifer slutade på 69%.
 
På fredagen skulle bara Klara rida och fick 67% Jag, Linnea och Jennifer skulle rida på lördagen. Extrem kändes super fin på lördagen fram tills start och inne på banan också. Men efter andra trav längningen halkade Extrem och tappade balans så han drog iväg med mig i hela volten. Tyvärr kom vi aldrig riktigt tillbaka efter det och när det kom 4-3or drog det helt ner på 65% jättetråkigt när man har final chans och man rider fel fritt och allt flyter! Linnea fick också 65% och duktiga Jennifer fick 70% och kom till finalen! Vi stannade och kollade på finalen och det var väldigt fina ekipage med där!
 
Guldet fick: Semmeike Rothenberger (GER) Silver fick: Phoebe Peters (GBR) Brons fick: Lisanne (NED) Men jag tycker själv att Phoebe Peters skulle få guld. Hon var en helt klart mycket bättre ryttare, hon rider fantastiskt bra och jag har aldrig sett något liknade! Men det har varit väldigt lärorikt att få vara med på EM detta året också men jag är lite onöjd och ledsen över resultaten vi fick med hem när vi kan mycket bättre, men ibland snubblar man! Vi laddar om till SM nu och hoppas på bättre lycka och målet är medalj! Om ni vill läsa mer om mig och Extrem kan ni hitta min blogg på www.nattstad.se/claraeh.

RSS 2.0