Lovisa Olén om Klippans nationella ponnydressyr

Den 28e maj anordnade Klippans Ridklubb nationell ponnydressyr. Klippan RK är en liten klubb med ett ridhus och en stor utebana som var uppdelad i framridning och tävlingsbana.

FEI:s mästerskapsprogram gick inomhus och FEI:s lagtävlansprogram gick utomhus. Under dagen var det lite delade åsikter om organisationen om att av någon okänd anledning kom efter tids - planeringen i lagtävlansprogrammet och att domarna var lite oense i sin bedömning. Men överlag tycker jag att det var bra ordnat. Ett litet minus för trång framridning.

 

Jag och Sun Roy hade en mycket lyckad dag med två placeringar på två starter. Jag var otroligt nöjd, speciellt med tredje placeringen i mästerskapsprogrammet och framförallt min duktiga ponny som skötte sig utmärkt! J Dessutom hade två domare oss som TVÅA !! Lite tråkigt när domarna inte är helt överrens utan en avviker sig, men då är det tur att dem är tre stycken och inte en!

Placerade ryttarna i kat. D FEI:s mästerskapsprogram

 

Extra roligt var det att Åsbos ekipage lyckades placera sig i alla FEI klasser för både kategori C och D. Totalt tog vi hem åtta stycken placeringar varav en första placering genom duktiga Cornelia Svensson.

 

Under Klippan tävlingen lyckades ytterligare ekipage att kvala till SM.

*Ludwig Wilken och Mr Magic

*Wilma Björk och Ängagårdens Izzy

*Amalie Egholm Hebsgaard och Bakkegaards Pinpoint

*Anna Drugge och Arragon

 

Grattis till er! Ludwig och Wilma lyckades även knipa en placering var i mästerskapsprogrammet respektive lagtävlan, då red dock Ludwig på sin ponny Champanger W som han ska tävla på strömsholm nästa helg. Amalie blev även hon placerad med Pinpoint också på sin EM-ponny Extrem som hon lyckades med en tredje placering trots att Extrem inte var helt med på noterna den här dagen, bra jobbat!

 

I mästerskapsprogrammet kat. D tog Anna Drugge och PRE-korsningen Arragon från Torslanda hem segern och rutinerade Amanda Svanberg och Jarno fick dagens högsta procent genom 71 % i FEI lagt.

Jessie Johansson och Adrenalin vann c-ponnyernas lagtävlansprogram.

 

Jag som har bloggat heter Lovisa Olén och rider newforesthingsten Sun Roy RNF 159.

Bilder från Hässleholms nationella

RSS 2.0