Lina berättar om Jönköping!

Hej Alla! Jag heter Lina Dolk och är snart 16 år, några av er känner säkert igen min ponny Oj Oj som är en c-ponny som jag tävlat framgångsrikt på samt fick äran att delta på Nordiska Mästerskapet i år. Eftersom Ponny Derbyt var helgen innan Jönköping och Oj Oj gick och vann allting så bestämde vi oss för att endast starta en klass på fredagen med Oj Oj för att spara på honom inför SM. Att jag valde Fei Mästerskap berodde på att jag behövde öva en sista gång för att få lite mer trygghet i det då vi ofta kan göra misstag där. Jag hade även med mig en c-ponny som heter Cynorian Misty Prince och en d-ponny som heter Phaffner. Båda står hos mig i träning nu för försäljning, c-ponnyn har varit hos mig sedan februari och d-ponnyn hade jag endast ridit 4 gånger innan start i Jönköping. Jag startade alla tre på eftermiddagen och mot kvällen, och vi hade bestämt oss för att åka över dagen trots de 30 milen dit och sedan 30 mil hem för att låta hästarna vila resterande av helgen, halv 10 åkte vi hemifrån. Det tog lite längre tid än vi hade tänkt oss då det verkligen spöregnade stora delar av biten, det var även stopp i trafiken på grund av översvämningen men den klarade vi oss ifrån värre för de bilarna vi mötte som stod helt stilla. När jag kom fram till tävlingsplatsen kollade jag in båda ridhusen och tittade runt lite som jag alltid gör när vi anländer, även om jag varit där förr så vill jag ha stenkoll på läget och tar min lilla runda jämt när vi kommer fram på tävlingarna. Sedan var det dags för mina 4 starter för dagen och först ut var Oj Oj ! Vilket var bra då jag behöver väldigt mycket fokus på honom när jag laddar upp och när jag rider fram, han kräver så himla mycket av min uppmärksamhet så jag får verkligen koppla bort allting som händer runt om. Redan på framridningen kändes Oj Oj väldigt fin, han var framför skänkeln och mjuk i handen, kändes som att sitta på en gummiboll. Så jag kunde ta det lugnt på framridningen och skritta en hel del. Jag var först ut i klassen och gjorde en väldigt säker och stabil ritt som belönades med domarpoängen ifrån 69-73% som gav mig en seger i klassen på 71% Vilket jag var väldigt glad över såklart!

Nästa ut var Phaffner, vi skulle börja med en Lb:1, alltid svårt att veta hur länge man ska rida fram och hur man ska lägga upp framridningen på en häst man ridit så kort tid och som man aldrig startat innan. Men hans ägare var med och hjälpte oss med den biten. Phaffe kändes bra ifrån början, han verkade glad att få tävla och det är alltid roligt när man känner hur de tänder till lite extra på tävling. Jag tycker själv att vi tappade lite när vi kom in på banan och hade formen lite för hög för att vara en Lätt B klass, där emot gillade domaren vad hon såg och vi belönades med seger på 71,7%

Sedan var det nästan bara att hoppa upp på Puff (som c-ponnyn kallas för), vi skulle starta en LA:1, jag hann rida fram honom cirka 10 min sedan fick mamma leda honom medan jag var på prisutdelning med först Oj Oj och sedan Phaffner. Det var lite förseningar på prisutdelningen så jag kände mig väldigt stressad när jag stod och väntade, men samtidigt ville jag inte hoppa över prisutdelningen när jag vunnit klasserna så mamma fick promenera på med Puff under tiden i raskt tempo så han kom igång ordentligt. När prisutdelningarna var klar fick jag hoppa upp på Puff och rida rakt in på banan då det var min tur, herregud tänkte jag men det var bara att gilla läget och plocka poängen på det vi är bra på = galoppen! Han är så otroligt bärig där och gör klockrena övergångar i alla delar ifrån skritt till galoppen. Vi missade skänkelvikningarna, inte så konstigt eftersom vi inte hann med några på framridningen… Men domaren gillade resten och belönade ritten med hela 73% och vi lyckades ta med oss segern! Duktiga hästar! Sist ut för dagen var Phaffe som skulle starta två klasser denna dag, nu var det dags för en LA:1, och då kom Puffs prisutdelning mitt i så jag fick jogga fram Phaffe sedan in på prisutdelningen med Puff och sedan springa till framridningen igen och hoppa upp på Phaffe. Men det var inga problem, Phaffe kändes ännu finare nu och det var lätt att få honom med på noterna. Vi gjorde ett bättre program denna gång men missade en galoppfattning då vi missförstod varandra, men annars var det en bra ritt som vi belönades med på fina 71% och hamnade precis utanför placering. Jag var stolt över mig själv som lyckades klara av dessa fyra starter och kunde rida alla ritterna över 70%, hästarna var såklart väldigt fina och det gör det hela mycket enklare. Sedan hade jag min syster med mig som alltid hjälper mig på tävlingarna och mamma såklart! Phaffes ägare Anna & Ida var även på plats och hjälpte till och tog hand om Phaffe. Utan sitt team runt om är man ingenting, så dessa ritter hade de en stor del i. Det hade såklart aldrig gått utan dom.

Alltid kul att tävla i Jönköping, funktionärerna alltid är glada och hjälpsamma, det är även alltid bra underlag i Jönköping på framridningen och banorna. Väldigt fina priser hade de också, roligt att ”mina” tre fick åka hem med likadana segertäcken samt presentkort på Hööks. Flera av mina vänner lyckades bra på denna tävling, bland annat Miranda, Isabella och Julia! Kul att se när sina vänner lyckas då man vet hur mycket tid som läggs ner på denna underbara sport.

Just nu laddar jag för fullt upp inför SM som går nästa helg, min tränare Emelie Brolin hjälper mig en massa nu och det ska bli jättekul och starta mitt 4e SM totalt men 3e på Oj Oj och jag hoppas på medalj när jag kom på den smått retande 4e platsen förra året! Jag önskar alla som ska delta på SM stort lycka till och se till att njuta och ha roligt tillsammans med eran häst.

Jag bloggar på www.liinadolk.blogg.se KRAM!

Bild på Julia som tog många placeringar under helgen:

 Seger Puff LA:1:
Seger Phaffner LB:1:
Seger Oj Oj Fei Mästerskapsprogram:
Bild på Miranda som gjorde ett fantastiskt bra meeting:
 
 

RSS 2.0