Jennifer Lindvall bloggar från Hästhagen!

Hej! Jag heter Jennifer Lindvall och har bloggat här en gång innan. Nu i påskhelgen var jag med mina två ponnyer, Hedemands Aurora och Hynder-Hoeve´s Ramses i Hästhagen på den årliga OBS-tävlingen. Detta var första meetinget för min del detta år så lite ring råstig var man med allt packande;)Vi valde att åka redan på fredag för att hinna rida på banorna dagen innan tävlingarna började. Jag tycker det är viktigt att alltid vara i god tid på tävlingarna och att ha gjort upp en tidsplan innan, då presterar jag som bäst!

Första dagen reds FEI Lag och eftersom det var många startande var klassen uppdelad i två delar, en med ryttare under16 och en med ryttare över 16. Stor eloge till arrangörerna som tänkt på detta eftersom det blir mycket enklare för förbundskaptenen att jämföra ekipagen om de rider i samma klass! Först ut bland mina ponnyer var Ramses. Vi gjorde en jättebra ritt med mycket power vilket ledde till 71,4% och seger i klassen! Aurora var lite spänd den här dagen så vi fick ihop 65,1%. Amanda Svanberg vann andra klassen på Lykkes Chester med 71,3% och Moa Södergren knep den blå-och-gula rosetten i kat. C på Adrenalin med 70,9%. Bland kat B vann Zelma Björk på Ollies Felix och de red ihop 67,8%.

På söndagen gick både FEI Lag och FEI Kür av stapeln. Vi hade först tänkt att Aurora skulle gå båda klasserna men med samråd med min tränare Elin Aspnäs valde vi att stryka henne från küren och helt fokusera på Lag. Den här dagen var ganska lugn för min del så jag han även titta på några ekipage. I kategori D gjorde både Amanda Svanberg och Clara Hebsgaard fina rundor och slutade etta och två, Amanda fick 72,8 och Clara 70,0%. Jag startade i mitten av klassen med Aurora och vi gjorde ett fint trav och skrivarbete, men i första enklabytet gjorde jag en miss vilket fick henne att undra vad ryttaren höll på med… Tyvärr gjorde det att resten av galloppen inte blev så bra men sånt händer ibland och jag var väldigt nöjd över min ponny!

I küren var det globenpoäng vi red om och totalt sett var det 13 startande, en C ponny och 12 D ponnyer. Extra grattis till Moa och Adrenalin som tog fjärdeplatsen på 70,04% ibland alla D ponnyer! Jag gick ut sist i klassen och han tyvärr inte titta på någon men resultatmässigt hade på Lerke Nordum och Clara EH gjort bra rundor och låg på <72%. På framridningen kändes det super och den känslan höll i sig inne på banan! Jag fick verkligen WOW-känsla och människor jag inte kände kom fram efteråt och berömde för en bra rittJ Ritten belönades med 74,3% och en vinst! Vi som fick globenpoäng var; jag, Clara, Lerke och Elin Mattsson.

Samma segrare för kat C och B var det även denna dag och de skulle även upprepa bedriften sista dagen då det reds FEI mästerskap och Lätt A:P0.

På måndagen reds FEI mästerskap och även denna klass var delad men den här gången lottad. Jag startade i olika grupper med mina ponnyer och först ut var Ramses i grupp 1. Vi gjorde en säker runda som tog oss upp i ledning med 71,7%, vi höll ledningen fram tills sista ekipage som var Amanda Svanberg som slutligen gick om och van på 72,5%

I grupp 2 gick jag ut näst sist med Aurora och hon gjorde det bästa programmet vi gjort hitintills! Vi fick 70% blankt och vann klassen!

Det har varit en mycket väl genomförd tävling och väldigt bra ritter bland ponnyerna!! Vi var även fyra ryttare som tog hattrick genom att vinna vars tre klasser; Jag och Amanda i kat D, Moa i kat C och Zelma i kat B!

Jag och Aurora

Jag och Ramses

Jag och Elin Aspnäs efter prisutdelningen i Küren

 
 
 Massor av bilder från Hästhagen finns på:
https://www.facebook.com/pages/Maria-Mortensens-billeder/455424214479515?id=455424214479515&sk=photos_stream

RSS 2.0